Perioada de asigurare

Contractele de asigurare se încheie pe un termen de la 15 zile până la un an.

Prima de asigurare depinde de

  • tipul autovehiculului (autoturisme, autocamioane, motocicluri, autovehicule
  • destinate transportului de persoane, altele);
  • teritoriul de circulație (țara/țările de destinație);
  • perioada de valabilitate a asigurării.

Obligațiile Asiguratului în caz de producere a cazului asigurat

  • să comunice imediat organelor poliției sau altor organe de menținere a ordinii de drept, despre accident, cerând întocmirea de acte cu privire la cauzele și circumstanțele producerii accidentului, precum și la pagubele provocate;
  • să prezinte victimei accidentului rutier și poliției certificatul de asigurare „Carte Verde”, dacă poartă răspundere pentru prejudiciul cauzat. Din momentul dat se consideră că obligațiunile Asiguratului sunt îndeplinite față de terța persoană păgubită, iar răspunderea este asumată de către Biroul „Carte Verde” a țării respective.
  • dacă accidentul în cauză nu este primul accident cu participarea Asiguratului și fila II „Duplicat” a poliței este deja extrasă, este necesar să faceți fotocopia „Originalului” și să o transmiteți păgubitului sau în actul care confirmă producerea cazului asigurat să se indice datele din „Carte Verde”. Fila I a poliței „Original” rămâne permanent la Asigurat.
  • dacă actele cu referință la cazul asigurat sunt perfectate într-o limbă necunoscută să se indice nota: „Nu înțeleg limba”.
Ai nevoie de Carte Verde

Ai nevoie de Carte Verde

Calculează și procură asigurarea pentru automobilul tău.

Cartea verde in Moldova

Daca planificati o calatorie cu masina proprie in afara Republicii Moldova,aveti nevoie de asigurare Carte Verde.Ce este Cartea Verde?  Cartea Verde auto este o conditie obligatorie pentru calatoria in strainatate. Ea reprezinta un sistem international de asigurare de raspundere civila pentru proprietarii de vehicule, care opereaza in 48 de tari din intreaga lume.

Serviciul Cartea verde in Moldova este similar cu cel al asigurarii de tip RCA, doar ca este valabil in strainatate. Scopul lui de baza este de a rezolva conflictele aparute cu implicarea vehiculelor straine. In cazul unui accident, pur si simplu prezentati certificatul politistului sau partii vatamate. Noi, la rindul nostru, ne angajam sa rezolvam eventualele probleme aparute. 

Puteti comanda Cartea verde in Moldova si puteti calcula costul acesteia de la distanta, insa trebuie sa aveti la dvs. originalul pe suport de hirtie pentru a putea iesi din tara. Datorita faptului ca are mai multe grade de protectie, ce includ un filigran, un numar de identificare si o banda metalizata, aplicata cu ajutorul unor echipamente speciale, este imposibil de a cumpara carte verde online sau sa o expediati/primiti prin e-mail, cum este in cazul altor polite.

Cartea Verde pe o zi nu se poate perfecta , perioada minima pentru care puteti cumpara Cartea verde in Chisinau este de 15 zile calendaristice, iar cea maxima – de un 1 an. Pretul la Cartea Verde depinde de tipul de vehicul (autoturism, camion, autobuz etc.); de lista tarilor in care calatoreste proprietarul masinii; si bineinteles, de durata asigurarii.

Puteti comanda cartea verde on-line , iar livrarea este gratuita in raza orasului Chișinau.

 Serviciul Carte verde in Moldova inseamna sa-ti asiguri o calatorie placuta si relaxanta. Noi va vom proteja interesele si va vom rambursa pagubele create de dvs tertei persoane cu mijlocul de transport asigurat in urma unui accident rutier.