De ce ai nevoie de RCA Moldova?

Evident, accidentele sunt inevitabile. Din neatentie sau pur si simplu datorita momentului nepotrivit, ajungi sa lovesti masina din fata ta sau sa faci erori destul de grave, care sa se soldeze cu o tamponare. Daca se intampla asta, nu este nicio problema, atata vreme cat ai asigurare rca Moldova, ai la dispozitie doua variante de asigurare auto: asigurare rca auto si asigurarea CASCO. Daca cea de-a doua este doar optionala, prima este asigurare obligatorie auto  iar lipsa sa se poate solda cu amenzi si cheltuieli foarte mari.

Prima de asigurare depinde de

 • tipul autovehiculului (autoturisme, autocamioane, motocicluri, autovehicule destinate transportului de persoane, altele);
 • Bonus mouse (dacă stagiul șoferului este fără accidente atunci poate obține asigurare Rca ieftină)
 • capacitatea motorulu;
 • statutul juridic;
 • reședința asiguratului;
 • numarul de persoane admis la volan;

Perioada de asigurare

Pentru automobilele înregistrate in Republica Moldova 12 luni.

Pentru automobile inregistrate in alte țari de la 1 luna pina la 12 luni

Ce faceți în caz că ați fost implicat într-un accident

 • sesizați Inspectoratul Național de Patrulare
 • informați cât de curând posibil compania de asigurări despre accidentul rutier.
 • prezentați companiei de asigurări tot setul de acte de la poliție.
 • O altă solicitare către compania de asigurări este să examineze autovehiculul avariat în termen de 5 zile.
 • Important este să nu semnați actul de despăgubire dacă compania de asigurări vă acordă o sumă de despăgubire sub limita prevăzută de lege.
 • În cazul în care considerați că drepturile vă sunt încălcate de către compania de asigurări, vă puteți adresa cu o plângere la Comisia Naționale a Pieței Financiare.
Ai nevoie de asigurare RCA?

Ai nevoie de asigurare RCA?

Calculează și procură asigurarea pentru automobilul tău.

Asigurare auto RCA in Moldova

Polita RCA in Chișinau conform legislației, trebuie să o dețină fiecare șofer, deoarece este interzis să circuli fară ea! In caz contrar, se aplică o amendă destul de mare. Chiar dacă plata pentru această întârzie doar cu o zi, pedeapsa nu poate fi evitată. Prin urmare, urmariți cu strictețe perioada de valabilitate a poliței și aveți grijă s-o reinnoiți din timp, dar dacă aveți perfectată asigurarea RCA  la brokerul de asigurare Totalasig, veți fi anunțat din timp cu privire la valabilitatea asigurării DVS.

Puteți cumpăra RCA în Moldova atât pe suport de hârtie sau asigurare RCA online. Asigurarea procurată va fi întotdeauna disponibilă in contul dvs. personal. Vă recomandăm totuși să imprimați documentul și să îl păstrați în mașină în cazul în care bateria dispozitivului mobil se va descărca sau nu veți avea acces la rețea.

Puteți comanda RCA în Chișinău în condiții favorabile direct de pe site-ul nostru după ce ați obținut prețul la asigurare auto. Completați toate informațiile solicitate si platiți factura online. Cei care vor primi o polița RCA in forma electronică, la verificare, vor trebui să prezinte o copie a acesteia pe smartphone sau alt gadget.

Procurând serviciul RCA în Moldova, veți fi asigurat cu protecție financiară în caz de accident rutier. Cu alte cuvinte, dacă prin neglijență, va faceți vinovat de un accident, compania de asigurări va achita o suma de bani parții vătămate sau va rambursa costul reparațiilor auto. Dacă sunteți recunoscut ca victimă, atunci prejudiciul va fi acoperit de compania de asigurări a persoanei care se face vinovată de accident. Valoarea despăgubirii depinde de rezultatele examinării, insă limita de răspundere rca este limitată

100.000 euro – pentru o parte vătămată sau decesul;

100.000 euro  –  pentru pagubele materiale;

500.000 euro – indiferent de numărul părților vătămate;

5000 euro – pentru prejudiciile morale ca urmare a dizabilității sau decesului;

10.000 euro – pentru prejudiciile morale ca urmare a dizabilității sau decesului per caz;

Serviciul RCA in Chișinau nu prevede rambursarea costurilor șoferului vinovat de accident, pentru repararea propriului automobil. De asemenea, proprietarul mașinii nu primește despăgubiri dacă, de exemplu, a lovit singur mașina sau a pierdut controlul volanului. În acest caz, va trebui să-l repare pe cont propriu.

Puteți solicita oferta de asigurare rca auto Moldova, direct de la broker de asigurare, beneficiind de oferta potrivită cerinților DVS.