De ce ai nevoie de RCA?

Evident, accidentele sunt inevitabile. Din neatentie sau pur si simplu datorita momentului nepotrivit, ajungi sa lovesti masina din fata ta sau sa faci erori destul de grave, care sa se soldeze cu o tamponare. Daca se intampla asta, nu este nicio problema, atata vreme cat esti asigurat. In Republica Moldova, ai la dispozitie doua asigurari: asigurarea de raspundere civila auto si asigurarea CASCO. Daca cea de-a doua este doar optionala, prima este obligatorie iar lipsa sa se poate solda cu amenzi si cheltuieli foarte mari.

Prima de asigurare depinde de

 • tipul autovehiculului (autoturisme, autocamioane, motocicluri, autovehicule
 • destinate transportului de persoane, altele);
 • stagiul soferului;
 • capacitatea motorulu;
 • statutul juridic;
 • reședința asiguratului;
 • numarul de persoane admis la volan;

Perioada de asigurare

Pentru automobilele înregistrate in Republica Moldova 12 luni.

Pentru automobile inregistrate in alte țari de la 15 zile pina la 12 luni

Ce faceți în caz că ați fost implicat într-un accident

 • sesizați Inspectoratul Național de Patrulare
 • informați cât de curând posibil compania de asigurări despre accidentul rutier.
 • prezentați companiei de asigurări tot setul de acte de la poliție.
 • O altă solicitare către compania de asigurări este să examineze autovehiculul avariat în termen de 5 zile.
 • Important este să nu semnați actul de despăgubire dacă compania de asigurări vă acordă o sumă de despăgubire sub limita prevăzută de lege.
 • În cazul în care considerați că drepturile vă sunt încălcate de către compania de asigurări, vă puteți adresa cu o plângere la Comisia Naționale a Pieței Financiare.
Ai nevoie de asigurare RCA?

Ai nevoie de asigurare RCA?

Calculează și procură asigurarea pentru automobilul tău.

RCA in Moldova

Polita RCA in Chisinau conform legislatiei, polita trebuie s-o aiba fiecare sofer, intrucit este interzis sa circuli fara ea! In caz contrar, se aplica o amenda destul de mare. Chiar daca plata pentru aceasta intirzie doar cu o zi, pedeapsa nu poate fi evitata. Prin urmare, urmariti cu strictete perioada de valabilitate a politei si aveti grija s-o reinnoiti din timp.

Puteti cumpara RCA in Moldova atit pe suport de hirtie, cit si in forma electronica. Asigurarea procurata va fi intotdeauna disponibila in contul dvs. personal. Va recomandam totusi sa imprimati documentul si sa il pastrati in masina in cazul in care bateria dispozitivului mobil se va descarca sau nu veti avea acces la retea.

Puteti calcula si comanda RCA in Chisinau in conditii favorabile direct de pe site-ul nostru. Completati toate informatiile solicitate si platiti factura online. Cei care vor primi o polita RCA in forma electronica, la verificare, vor trebui sa prezinte o copie a acesteia pe smartphone sau alt gadget.

De a cumpara serviciul RCA in Moldova, veti fi asigurat cu protectie financiara in caz de accident rutier. Cu alte cuvinte, daca prin neglijenta, va faceti vinovat de un accident, compania noastra de asigurari va achita o suma de bani partii vatamate sau va rambursa costul reparatiilor auto. Daca sunteti recunoscut ca victima, atunci prejudiciul va fi acoperit de compania de asigurari a persoanei care se face vinovata de accident. Valoarea despagubirii depinde de rezultatele examinarii, insa este limitata de reglementarile de stat.

Serviciul RCA in Chisinau nu prevede rambursarea costurilor soferului vinovat de accident, pentru repararea propriului automobil. De asemenea, proprietarul masinii nu primeste despagubiri daca, de exemplu, a lovit singur masina sau a pierdut controlul volanului. In acest caz, va trebui sa-l repare pe cont propriu.